Nega živali: eterična olja za pse

O splošni uporabi eteričnih olj pri živalih je bilo nekaj napisano tukaj. Prav tako o delovanju domačih izdelkov pri živali in v uvodnem članku na temo živali. Tokrat pa se bolj koncentriramo na uporabo pri kužkih. 

Sivka – v majhnih količinah pomirja, zato jo lahko uporabimo pri stresnih situacijah, kot je npr. vožnja z avtom. Psa pomiri in uspava. Poleg tega jo lahko uporabimo tudi pri kožnih poškodbah in ranah. Pomirja srbečico.

Korenček – obnavlja in bo pomagal pri suhi in luskasti koži, koži ki se hitro vname in je občutljiva. Uporabimo ga v mazilu. V kombinaciji z oljem šipka dobro gladi brazgotine.

Cedra – pomaga pri odganjanju bolh. Uporabimo jo v šamponu ali naredimo razpršilo.

Rimska kamilica – pomirja, deluje protibolečinsko.

Geranija – deluje protiglivično, pomaga proti klopom. V kombinaciji z oljem neem uporabimo na tilniku psa kot sredstvo proti klopom. Pripravimo si olje za protiglivično tretiranje ušes.

Poprova meta – dobro deluje kot repelent, ter pri težavah s sklepi, kot so zvini, artritis, lajša bolečine. Deluje tudi proti potovalni slabosti.  Uporabimo kot razpršilo proti slabosti, v šamponu ali kot mazilo. Uporaba poprove mete ni ustrezna pri brejih samičkah in pri majhnih psičkih in mladičih.

Sladka pomaranča – odganja bolhe in pomirja.

Kadilna bosvelija – spodbuja delovanje imunskega sistema.