Posebni tretmaji

*ZA ZDRAVJE IN DOBRO POČUTJE*

Naročila: 040 414 682 Maja, bogastvo.travnika@gmail.com

Cilj posebnega tretmaja je vzpostavitev (ponovnega) ravnotežja v telesu. Vedno so sestavljeni iz različnih masažnih pristopov, uporabe intuitivne anatomije, ter aromaterapevtskih mešanic. Masažni tretma je tako celosten, individualen, ciljno usmerjen, raznolik. Izhodišče za tak tretma je pogovor za določitev pristopov, ter njihov vrstni red, ter seveda znanja in izkušnje iz različnih področij:

–          Znanje intuitivne anatomije, možnost odpravljanja vzorcev, ki nas ne podpirajo, ter vzpostavljanja energetskega ravnovesja

–          Kombiniranje in izbor masažnih pristopov, ki v določenem trenutku predstavljajo najboljšo izbiro za stranko.

–          Poznavanje različnih masažnih tehnik (ortopedska masaža, kineziotaping, celostni pristop do hrbtenice, anticelulitna masaža, športna masaža, sprostilni Lomi Lomi ipd.)

–          Poznavanje aromaterapije za uporabo primernik masažnih mešanic

–          Uporaba naravnih in kvalitetnih osnovnih olj, eteričnih olj in drugih sestavin. To so snovi, ki nam dejansko pomagajo, nas podpirajo, hranijo, negujejo in telo jih zna uporabiti.

–          Izrazito individualen pristop, kajti vsak od nas deluje drugače in se drugače odziva

–          Doseganje dolgoročnih sprememb na bolje. To pa je odvisno od nas samih, koliko smo pripravljeni ponujeno sprejeti in koliko smo se pripravljeni poglobiti vase.

 

 

 

***********

Intuitivna anatomija v tretmaju

Znanje Intuitivne anatomije v tretmaju pripomore k prepoznavanju vzrokov, kar omogoča delovanje na samem izvoru in kar posledično vpliva na odpravljanje izpostavljenih težav in prinaša dodatno korist za stranko.

*************

Masažni pristopi uporabljeni v tretmaju

Široko znanje različnih masažnih tehnik, ter podpornih znanj, kot je fizika in statika telesa, uporaba (bio)energije, anatomija, aromaterapija, intuicija so izhodišča za oblikovanje izjemnih tretmajev:

–          Celostni pristop do hrbta in hrbtenice omogoča idealen dostop do hrbtenice. Hrbtenica nosi celotno telo in je povezana z vsemi organi in sistemi v telesu, ter nam tako pokaže tudi stanje celotnega telesa.

–          Globoko sprostitvena  in valujoča masaža Lomi Lomi je izjemno prijetna in sprostilna. Elementi tega pristopa so pravo razvajanje in telo prijetno spočijejo. Deluje tako na fizičnem, kot tudi na čustvenem nivoju.

–          Športna masaža je izjemno učinkovita za odpravljanje mišičnih napetosti, njena posebnost pa je močnejši in golobji prijem. Omogoča preprečevaje poškodb, hitrejše okrevanje, prožnost … Pomemben element tega pristopa je tudi raztezanje.

–          Ortopedska masaža je vezana na opazovanje telesa. Učinkovit pristop, ki prinaša hitre rezultate in odlično dopolnjuje vse ostale tehnike.

–          Ročna vakuumska masaža se pogosto uporablja v anticelulitnih tretmajih. Njen namen je povečanje mikrocirkulacije. Združuje terapevtski in estetski vidik, učvrščuje, tonizira, lajša nekatere zdravstvene težave.

***********

Aromaterapija v tretmaju

Uporaba kvalitetnih in naravnih baznih in eteričnih olje je osnova, kajti le take sestavine koristijo našemu telesu, ga negujejo, ga podpirajo in hranijo. Aromaterapevtske mešanice učinke masaže še okrepijo in tako poudarijo, sprostilni, protibolečinski, detoksikacijski, negovalni učinek.  Eterična olja delujejo na dolgi rok, in sicer na različnih nivojih – fizičnem, čustvenem, mentalnem, psihološkem, zdravilnem … – tako da so nam resnično lahko v izjemno pomoč.

*****************

Individualnost tretmaja

Vsak tretma je zgodba zase.  Vsak ima drugačne želje, potrebe, težave, cilje, ki se nenazadnje tudi spreminjajo. Široko znanje in izkušnje iz različnih področij, kot so masažne tehnike, kozmetična znanja, intuitivna anatomija, poznavanje aromaterapije ipd. omogočajo, da so možnosti združevanja praktično neskončne. Vsak tretma se da prilagoditi in individualno zastaviti.  Prednost takega pristopa je  hitrejši napredek, večja ciljnost, boljše počutje, združevanje učinkov v enem tretmaju.