Športna masaža

Športna masaža - razbijanje zakrčnin

Kliknite TUKAJ za naročilo športne masaže

Odlična masaža za razbijanje in sproščanje mišičnih zakrčnin in zatrdlin, pradvsem pa za  vsakogar, ki se kakorkoli ukvarja s športom. Vse bolj se zavedamo kako pomembna je redna vadba za naše zdravje in počutje. Za nemoteno rekreiranje, pa bi morala biti vsaj občasna športna masaža sestavni del programa treninga.

Gre za masažno tehniko z močnejšim prijemom in bolj globinskim delovanjem. Njen namen je pripraviti telo na napor, optimizirati športno udejstvovanje in omogočiti hitrejšo regeneracijo po naporu. Poudarek športne masaže je na odpravljanju mišičnih vozlov, povečanje gibljivosti in omogočanje večje lahkotnosti pri gibanju.  Poleg splošnih učinkov masaž, kot je sprostitev, povečanje cirkulacije, detoksikacija ipd., nam športna masaža pomaga ohranjati telo v boljšem fizičnem stanju, pomaga preprečevati poškodbe, omogoča večjo fleksibilnost. Zato jo je tudi pomembno kombinirati s pristopi kot so ortopedska masaža, aromaterapija, uporaba ventuz in kinezio trakov.

Športna masaža je izrazito individualna. Pa ne le zaradi potreb posameznika, temveč tudi zato, ker je ima vsak šport druge zakonitosti in vpliva na druge predele telesa. Je pa športna masaža eden nedvomnih najučinkovitejših načinov sproščanja mišičnih napetosti in vzpostavljanja ponovnega ravnovesja v mišično skeletnem sistemu.

Zelo pomembna je pri preprečevanju poškodb. Poškodbe nastanejo pogosto zaradi nepravilnega treninga, premalo ogrevanja, neprilagoditve mišic in mišičnih skupin, zaradi konstantnega obremenjevanja istih mišic, zaradi preobremenitev, prenapornega treninga ipd. Vse to se sčasoma odrazi na preobremenjenosti mišic, kit in sklepov, kar pa je pogosto prikrito, dokler ne pride do resne poškodbe ali bolečine – in nadaljnja vadba je onemogočena. Rešitev je v športni masaži 🙂 , ki bi zato morala biti sestavni del redne vadbe, kar velja tudi za rekreativne športnike. 

Naročilo športne masaže: (polja,  označena z *, so obvezna)

Ime: *


Priimek: *

E-mail: *

Naročilo masaže (označite):
Globoko sprostilni Lomi Lomi - 50 min - 30 eur
Protibolečinska masaža hrbta - 50 min - 30 eur
Športna masaža - 50 min - 30 eur
Kineziotaping - 15 min - 9 eur
Ročni anticelulitni tretma - 10 obiskov - 45 min na obisk - 230 eur

Zadeva:

Sporočilo: